Onthulling gedenkteken voor Rijk de Gooyer

Onthulling gedenkteken voor Rijk de Gooyer

Vrijdagmiddag 27 okt 2017 om 15:00 uur is er voor niemand minder dan Rijk de Gooijer een gedenkteken onthuld. Het gedenkteken hangt bij het voetgangersbruggetje over de sluis van Weerdsingel, tegenover zijn geboortehuis.

De gemeente Utrecht heeft Grachtensmart gevraagd om voor de muzikale omlijsting te zorgen. 

Dat hebben we natuurlijk met liefde gedaan. Als ik boven op de dom kom.... een klassieker van niemand minder dan Rijk.

Lees meer>>

 

Meezingen tijdens Festival van het Nederlandse Lied

Zaterdag 23 september 2017 zit Cloud9 van Tivolvredenburg weer de hele dag vol. De zaal is gevuld met liefhebbers van het Nederlandstalige lied. Zoals elk jaar organiseert Grachtensmart  het Festival van het Nederlandse Lied, gefaciliteerd door TivoliVredenburg die dit pareltje elk jaar weer een podium wil bieden.

Een bijzonder moment is er voor de dirigent van Stem des Volks, Paul Krijnen. Uit handen van de burgemeester ontvangt hij de stedelijke onderscheiding voor al zijn verdiensten als dirigent in de stad Utrecht.

Paul treedt ook elk jaar met meerdere koren op tijdens het festival. Al meer dan 25 jaar is hij dirigent van Stem des Volks. 

Verder dit jaar veel nieuwe koren die het festival hebben ontdekt en zich graag willen presenteren.

De band Trio 2000 die vorig jaar het festival afsluit, is ook dit jaar uitgenodigd. Zanger Pierre van Duijl weet aan te sluiten bij de sfeer van de dag en past zijn liedjes hierop aan. Tot in de late uurtjes blijft de zaal bruisen.

 

Ook dit jaar kunnen we terugkijken op een ontzettend geslaagd festival.

 

Geschiedenis

Sinds 1996 organiseert Grachtensmart samen met TivoliVredenburg het Festival van het Nederlandse Lied. Een lange traditie!

Het succes van het festival is te danken aan de diversiteit van de optredens. De enige eis die wordt gesteld is de taal. Alle liedjes moeten in het Nederlands worden gezongen. Of het nu hertalingen zijn van Jan Rot, of een lied van Blöf of Borsato. Allemaal prima. Uiteraard zijn de oudere zeemansliedjes ook nog steeds te horen. Van 12 uur 's middags tot 's avonds in de late uurtjes presenteert elk koor zich tijdens een 15 minuten durend optreden. Afwisselend mee kunnen zingen en luisteren naar liedjes. Voor het publiek is het een feestje.

 

 

Burgemeester van Zanen reikt penning uit aan Paul Krijnen
Burgemeester van Zanen reikt penning uit aan Paul Krijnen

 

Buurtfeest 2017

Buurtfeest 2017

De spits wordt dit jaar afgebeten met het optreden van Grachtensmart. Altijd hartverwarrend. En het koor laat zich niet intimideren door een buitje. Dat blijkt.

Tijdens de middag drijven nog een aantal stevige buien over, maar tijdens de afsluitende maaltijd is het droog en wordt er weer aan lange tafels aangeschoven bij de buren.

 

Smartlappenfestival Amersfoort

Smartlappenfestival Amersfoort

8 april 2017

Wat een fantastische organisatie!

Onder begeleiding van vrijwilliger Ron worden we naar de verschillende podia geleid.In de prachtige oude binnenstad is het gezellig druk.

Een kleurrijk schouwspel, waar rood/zwart toch wel de overhand heeft. Speciaal dank aan dirigent/pianist Anne Luc die als invaller voor Meike rent van podium naar podium om zowel ons als zijn eigen koor Nooit meer eenzaam te kunnen begeleiden.

Grachtensmart gaat SOLO

Pareltjes

Op 12 maart 2017 gaf Grachtensmart een uniek concert. Grachtensmart gaat solo.

Een heel concert met alleen maar pareltjes (van smartlappen). Het koor bleef op de achtergrond. De solisten kregen alle ruimte te stralen op het podium. Voor veel solisten de eerste keer als solist. Dat de zenuwen dat zichtbaar zijn is dan ook logisch.

 

Wunderbaum en Grachtensmart

Wunderbaum en Grachtensmart

Utrecht, februari 2017

'We doen het zelf wel" is de titel van de voorstelling van Wunderbaum. Een voorstelling waar het publiek een belangrijke rol speetl rondom de hoofdpersoon Desiree. Grachtensmart komt tevoorschijn in het slotakkoord van de voorstelling en als participant in de zaal.

 

Na de voorstelling zingt Grachtensmart in Zindering, als onderdeel van het Smartlappenfestival. Als vanouds natuurlijk heerlijk meezingen met smart. Zingen helpt en gedeelde smart is halve smart.