CD Het verdriet van Utrecht te koop

CD Het verdriet van Utrecht te koop

Mijn schele Miep, Weesfiets en Plompetorengracht. Inmiddels bekende Utrechtse smartlappen. De CD van dit Verdriet van Utrecht is te koop voor € 5,= (is inc. verzendkosten binnen Nederland).

Het bedrag (of een veelvoud) kan worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL57 TRIO 0212 3736 25 ten name van Grachtensmart Utrecht.

Vermeld uw naam en volledig adres, zodat de CD kan worden toegestuurd.

 

Tenoren gezocht

Foto Dinja van Dishoeck
Foto Dinja van Dishoeck

In het jubileumjaar, 25 jaar Grachtensmart, willen we ons weer verder gaan richten op de toekomst van het koor. Met het presenteren van de “eerste echte Utrechtse smartlap:  Mijn schele Miep”, zijn we al een nieuwe weg in geslagen!

 

Er is langzaamaan weer ruimte ontstaan voor een aantal nieuwe leden. We zijn daarbij vooral op zoek naar tenoren.

 

Ben jij die tenor met die krachtige stem, bij voorkeur jonger dan 55 jaar en vind je het leuk om in een groot en divers koor je talenten in te zetten? Onze wekelijkse oefenavond is op dinsdag in het buurthuis In de 3 Krone, Oudegracht 227.

Neem dan contact op met Conny van der Velden via het mailadres: conny.vander.velden@gmail.com.

 

U wordt dan zo spoedig mogelijk uitgenodigd om kennis te maken.

Onze dirigent Meike zal je vragen om een stemtest te doen. Zij bepaalt tot welke stemsoort je behoort en of je in het koor mee kunt gaan zingen.

 Kom op tenoren: laat snel iets van je horen !

Smartlappenfestival Amersfoort 2016

Smartlappenfestival Amersfoort 2016

Het hielp dat het een stralende lentedag was, maar ondanks dat was het een mooi en gezellig optreden. Volgend jaar zeker weer!

Presentatie Mijn schele Miep tijdens Nieuwjaarsreceptie

Presentatie Mijn schele Miep tijdens Nieuwjaarsreceptie

Op 2 januari tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Utrecht heeft Grachtensmart de eerste echte Utrechste smartlap aan de burgemeester aangeboden. Het was een bijzonder moment om als eerste koor de aftrap te mogen doen in de verbouwde schouwburg.

Mijn schele Miep is uit drie genomineerde liedjes verkozen tot de beste Utrechste smartlap. 

 

Jan van Zanen nam de bureau-versie van de smartlap met veel genoegen in ontvangst. Met zijn eigen woorden "ik word vrolijk van smartlappen". 

Nou, Grachtensmart ook. Dat is precies de bedoeling van smartlapoen.

 

De hele speech van Jan van Zanen is via DUIC terug te lezen.

Mijn schele Miep is eerste echte Utrechtse smartlap

Veel beelden zijn er nog niet maar via de sociale media is toch al een filmpje de wereld in geslingerd.

Met de burgemeester op de voorgrond zingt Grachtensmart nog een keer het winnende lied, Mijn schele Miep van Herman van Tongerloo.

In een bomvolle Cloud9 in TivoliVredenburg werd het een prachtige slotnoot van 25 jaar Grachtensmart.

 

Festival van het Nederlandse Lied: Wie is de winnaar?

Zaterdag 3 oktober was het weer zover. Het jaarlijkse Festival van het Nederlandse Lied, georganiseerd door Grachtensmart en gefaciliteerd door TivoliVredenburg.

Dit jaar stond het festival in het teken van "Het verdriet van Utrecht", de wedstrijd die Grachtensmart heeft uitgeschreven om de eerste heuse Utrechtse smartlap te vinden. De winnende smartlap wordt aan de stad cadeau gedaan. Dat allemaal tijdens het festival. De burgemeester Van Zanen nam met veel genoegen de nieuwe smartlappen (met een gedicht) in ontvangst. Vervolgens heeft hij de winnaar bekend gemaakt.

Als eerste is geëindigd Mijn schele Miep van Herman van Tongerloo. De tweede prijs is gegaan naar Annette de Haas met Weesfiets en derde is geworden Plompetorengracht van Gijsbert van der Linden.

Burgemeester maakt winnaar bekend

Burgemeester maakt winnaar bekend

Met nog slechts 2 weken te gaan schenkt ook het AD aandacht aan de wedstrijd. Wie de winnaar wordt zal onze burgemeester, Jan van Zanen, op 3 oktober a.s. tijdens het Festival van het Nederlandse Lied bekend maken.

Ook u kan uw stem uitbrengen op een van de drie genomineerde smartlappen van 'Het verdriet van Utrecht'.

Stemmen kan nog tot 2 oktober via de website.

Drie genomineerde smartlappen te horen op Dom-carillon

Dom-beiaardier neemt CD in ontvangst

Dom-beiaardier neemt CD in ontvangst

Amsterdam en Rotterdam hebben 't, maar Utrecht mist nog een heuse eigen smartlap. Grachtensmart wilde daar ter gelegenheid van haar 25 jarig bestaan verandering in aanbrengen en schrijft een wedstrijd uit om de stad Utrecht een smartlap cadeau te kunnen doen. Drie liedjes zijn genomineerd. Welk van deze drie de winnaar wordt, wordt bepaald door het Utrechtse publiek.

Als start van de promotie van dit 'Verdriet van Utrecht' overhandigt de voorzitter Jozef Hornmann op 12 september de eerste CD aan de Dom-beiaardier, Malgosia Fiebig. Zij zal de drie genomineerde liedjes op het Dom-carillon ten gehore brengen. Onder applaus krijgt Fiebig ook 'De tranen van 25 jaar Gachtensmart' overhandigd.

Om 11.00 uur speelt Fiebig de drie smartlappen op het carillon.

 

Op 3 oktober tijdens het Festival van het Nederlandse Lied zal de winnaar door de burgemeester bekend worden gemaakt.

 

Op 26 september en 3 oktober om 11.30 uur zullen de genomineerde smartlappen opnieuw op de Dom te horen zijn.

 

Mijn schele Miep

 

 

De volledige tekst kunt u lezen door op het document te  klikken.

page loading